Internätet

16 tum fortsättningscykel för barn

16 tum fortsättningscykel för barn

Tiden går snabbt när barnen växer och för den som börjat cykla tidigt är det dags att byta upp sig till en större modell redan när man är 4-6 år gammal. Att ha rätt cykel är viktigt inte bara för att barnen skall lära sig cykla ordentligt. Det kan också minska eventuella fall och skador. En 16 tum barncykel räknas ofta som ”den andra” storleken och innebär en hel del nytt om man ser till den mindre varianten, 12 tum. Någonting som kan vara bra att ha med sig i bakhuvudet när man skall köpa cykel, är att barn växer i olika tempo. Det går inte att med säkerhet säga att alla barn i viss ålder skall ha en cykel om 12 eller 16 tum. Allt handlar om hur lång man blivit. För att den senare av dessa barncyklar skall bli aktuell bör man ha blivit omkring 100-120 cm.

Inga växlar

Även om man gärna vill rusa snabbt och förse barnen med det man själv tycker verkar bäst, är det alltid bra att ha deras progression främst i åtanke. När man lär sig cykla för första gången är det en hel del att tänka på! Inte minst skall man hålla uppmärksamheten på vad man sysslar med istället för att titta på allt runtomkring. Att ha växlar är därför någonting som ofta kan bli en motsatt effekt och rent av en björntjänst.

Flera erkända tillverkare av barncyklar väljer att inte ha några växlar på 16 tum cyklar för barn. Det finns för övrigt få argument till varför någonting annat skulle vara intressant då man inte skall ge sig ut på längre turer i snabbare fart ändå.

Att välja ut cykel kan ofta handla om estetik. Inte minst för den som sedan skall använda densamma. Att det skulle vara större skillnad på tjej och killcyklar stämmer inte vad gäller dessa mindre varianter. Tänk istället på vad som känns roligt! Att ha glädje är ofta det som faktiskt avgör om man använder sakerna eller inte. En färg, stil eller ram som barnet tycker om, är därför den som kommer bäst till nytta. Det går utmärkt att handla 16 tum barncykel på nätet om man vill spara pengar eller ha större utbud än i affärerna runt om i stan. Detta är ett alternativ som fått gott rykte för sina varor.