Internätet

Därför skrota bilen som står och rostar

Därför skrota bilen som står och rostar

En bil som gått sönder och blivit stående eller en gammal bil som varit tänkt som ett projekt. Det finns flera anledningar till att man kan ha en ”skrothög” ståendes på gården men det finns också många anledningar att skrota bilen istället för att låta den stå kvar och rosta:

  • Bra för miljön
  • Man kan få kostnadsfri upphämtning
  • Man får mer plats

Att skrota bilen är enkelt och i dom flesta fall behöver man inte ens göra något själv, förutom att möjligen lyfta luren.

Skrota bilen för miljöns skull

En bil som bara står har kanske ingen större miljöpåverkan men genom att skrota bilen, istället för att bara låta den stå år efter år, ger ändå positiva effekter för just miljön. På en bilskrot dräneras till exempel alla farliga vätskor bort och sedan återanvänds materialet som bilen är gjord av, i den mån det går.

Fräscha delar kan dessutom återanvändas till andra bilar, så att skrota bilen istället för att ha kvar den, om den ändå inte kommer till någon nytta, är bra även ur miljösynpunkt.

Gratis hämtning av trasiga bilar

Står den gamla bilen kvar för att den helt enkelt inte går att köra, och för att den där med behöver transporteras bort på annat sätt? Då kan man tänka sig att det kan kosta en slant – men så behöver det inte vara. Vill man skrota bilen kan man många gånger få den hämtad från just en bilskrot utan kostnad.

Att det skulle kosta pengar att göra sig av med den är alltså fel – och det faktum att man kan göra det kostnadsfritt är en anledning till att låta skrota bilen!

Mer plats och sinnesro

Oavsett om bilen var tänkt som ett projekt, att den gått sönder och blivit utbytt till en ny eller något annat, så kommer det nästan garanterat att vara skönt att bli av med den. En bil som inte används tar trots allt upp ganska mycket plats och är den i riktigt dåligt skick ser det kanske heller inte så trevligt ut att ha den stående på gården.

Att rensa bort sådant som är gammalt och inte används brukar dessutom ge en härlig känsla av sinnesro – även om det kanske tar emot till en början.