Internätet

Katalog hjälper dig att upptäcka Svenska webbplatser

Katalog hjälper dig att upptäcka Svenska webbplatser

Som du säkert känner till finns det mängder av hemsidor på nätet. Faktum är att det finns cirka 2 miljarder webbsajter världen över, men blott 400 miljoner av dessa är aktiva sajter. Av dessa är en liten andel svenska hemsidor men även antalet sådana är väldigt stort. För att göra det enklare för dig att upptäcka nya webbplatser har onlinelistan.com sammanställt ett register över svenska webbsidor.

För webben är full av webbsajter och till skillnad mot i internets linda behöver du inte längre ha webbadressen till respektive sajt. Numera finns det flera olika verktyg som har tagits fram för att underlätta sökandet efter webbsidor. Google är ett av dessa verktyg och onlinelistan.com är ett annat. Bägge verktygen angriper dessutom problemet ur ett lite annorlunda perspektiv.

Google är nämligen en sökmotor som indexerar webbsidor och presenterar dessa för dig som söker via sökmotorn. Detta är förvisso ett bra sätt att upptäcka nytt innehåll i vissa situationer. Men det finns även ett annat tillvägagångssätt: att söka fram nya sajter via ett register. Denna variant påminner om en sökmotor men resultaten har här valts ut för hand av livs levande människor.

Hitta webbsidor via onlinelistan

De flesta personer som surfar på webben hittar webbsidor genom att söka i en sökmotor. Att göra en sökning på till exempel Google kan vara ett bra sätt att hitta spännande innehåll. Men ibland krävs ett annat tillvägagångssätt när du är på jakt efter nya webbsajter att upptäcka. Till exempel kan du använda ett register som onlinelistan.com för att effektivt söka bland webbsidor av olika slag.

Genom att besöka en länkkatalog kan du få surftips inom bland andra följande kategorier:

  • datorer
  • kultur
  • evenemang
  • politik
  • näringsliv
  • utbildning
  • vetenskap

De olika huvudkategorierna har i sin tur ett antal underkategorier. Det gör att du kan klicka dig nedåt i den strukturella hierarkin och hitta exakt den nisch som du letar efter. I slutändan hittar du sedan webbplatser som tillhör den aktuella underkategorin. Så surfa in där och börja bläddra i registret så kommer du snart hitta nya, spännande webbsidor att besöka!