Internätet

Mora Pathfinder – En recension

Mora Pathfinder – En recension

Utbudet av bra bloggar inom vildmark och friluftsliv är inte speciellt stort. En del outdoorbutiker driver egna bloggar och utöver det finns det ett antal privatpersoner som lyckats etablera sig bra. En av dessa är Peter Persson  som driver bloggen Inivildmarken.se. I ett blogginlägg recenserade han kniven Mora Pathfinder. En recension som här återges i kortare drag.

 
Kniven har sin bas i Mora Bushcraft Black men man har i detta fall valt att kniven ska ha ett längre blad. Därmed en kniv som främst kommer att tilltala de som söker längre blad på kniven för att bredda funktionsområden där man brukar ha behov av detta. Bladet är 3.2mm tjockt och tillverkat av kolstål. En fördel, som Peter lyfter upp, är att bladryggen är tillverkad för att enkelt kunna användas tillsammans med ett tändstål. Här får kniven mycket bra betyg. Eller som han själv skriver ”…fantastiskt bra..”

 
Bladet har även ett belägg av antikorrosiv material som ska göra att det ska rosta i mindre grad. Just kolstål har en benägenhet att rosta i det Skandinaviska klimatet så en rekommendation är att man är noga med att ta hand om kniven genom att hålla den torr och förvara den på rätt sätt när den har använts klart.

Högt betyg!

Även skaftet får bra betyg. Detta då det finns ett gummiöverdrag på skaftet som gör att greppet blir mycket tydligt och stabilt. Han anser även att kniven ligger bra i handen vilket är grunden för att den ska kunna användas med ett bra resultat i längden. En nackdel som lyfts upp är att det inte finns något hål på skaftet. Många vill ha ett litet hål för att kunna dra igenom en fånglina. En säkerhetsdetalj som tillverkarna missat. Fodralet är tillverkat av molle-kompatibel nylon och av ett hårdare inlägg av plast. Det är på denna punkt som Peter ger det sämsta betyget i denna recension. Detta eftersom han upplever fodralet som osmidigt. Säkerhetsbandet sitter även på ett sätt som gör att man lätt kan råka skära av det när man drar ur kniven ur fodralet.
Slutbetyget blev 3 av 5.

Bra kniv till friluftsturen

Svenska knivar har gott rykte och det finns ett flertal butiker som erbjuder ett flertal alternativ. När det kommer till moraknivar, yxor och friluftsprodukter är outdoorexperten ett välbekant namn för åtskilliga individer. Här är en länk till deras produktsida för kniven du nu läst om. För tillfället erbjuds denna med fri frakt.