Internätet

Tips vid val av restaurang i Gamla stan

Tips vid val av restaurang i Gamla stan

Guidade turer, mysiga restauranger, småbutiker och historiska inslag… Gamla stan i Stockholm bjuder på det mesta. Här ges några tips till dig som ska välja restaurang i Gamla stan.

Dryckesprovningar

Önskas exempelvis vin- eller ölprovning finns det flera pubar och restauranger att välja mellan. Det vanligaste är att detta erbjuds på kvällen. Önskas middag + dryckesprovning kan det bokas på flera olika ställen. Läs på om de olika provningarna på restaurangernas hemsidor då det kan skilja en hel del både i kompetens och upplägg.

Inte bara en restaurang i Gamla stan…

Varför välja en restaurang i Gamla stan när du kan välja flera? Ett alternativ är nämligen att välja en matpromenad / matvandring. I detta fall har flera ställen samarbetat och satt ihop paketlösningar för sina kunder. Det kan exempelvis se ut som följande:

 • Välkomstdrink och förrätt på en restaurang i Gamla stan
 • Varmrätt på ett närliggande ställe
 • Efterrätt och efterhäng på ett tredje ställe

Tematisk inriktning

Önskas svensk husmanskost, kinamat eller pizza? Kanske sushi, turkiskt eller traditionell iransk mat? Utbudet är stort och det kan vara värt att se över utbudet i förväg. Önskas en specifik restaurang i Gamla stan besökas till middagen bör även bokning ske. Detta är den del i Stockholm där flest turister befinner sig och under sommarmånaderna är det minst sagt högtryck. Detta inte minst om det är fint väder så att många väljer att strosa i denna del av storstaden.

I samband med upplevelse

Önskas en helkväll tillsammans med både en upplevelse, mat och dryck? Det finns mängder av paketlösningar. Exempel är middag som kombineras med:

 • Ölprovning
  Via en ölprovning får flera olika ölsorter provas. Dessutom ger guiden tips om vilket öl som passar till vilken maträtt. Teori övergår till praktik när sedan middagen serveras.
 • Mordmiddag
  Ät gott och spela ett rollspel under middagen. Duktiga skådespelare skapar ett mordmysterium som behöver lösas med hjälp av de små ledtrådar som kommer fram under middagen.
 • Guidade visningar
  I Gamla stan finns ett stort antal guidade visningar. Allt från mordtema till att de handlar om kungligheter och kändisar.
 • Takvandringar
  Takvandring är en guidade visning – på hög höjd. Med säkerhetsselar och duktig guide sker en guidning som absolut blir minnesvärd och något att prata om under kommande middag.