Internätet

Tre fördelar med assistensförmedling

Tre fördelar med assistensförmedling

Söka och jämföra assistansanordnare på egen hand eller med hjälp av en assistansförmedling? Ett beslut man måste ta själv men att gå via förmedling har flera fördelar.

Snabbare och enklare assistans

Om du exempelvis bor i Uddevalla och ska byta assistansbolag kan du kontakta bolag över hela Bohuslän för att hitta ett som erbjuder den assistans som du söker efter. Det kan innebära kontakter med en rad bolag innan du hittat rätt. Ett enklare alternativ är därför att kontakta en assistansförmedling som sköter alla kommunikation med bolagen. Du behöver bara presentera ditt behov en enda gång men får svar från flera olika assistansanordnare i Bohuslän (eller i närliggande län) som kan erbjuda rätt hjälp.

Säkerhetskontrollerad assistans

Alla förmedlare har krav som måste vara uppfyllda hos assistansanordnarna för att de ska kunna bli rekommenderade och jämförda. Krav som därmed innebär att man som brukare kan känna sig något mer trygg i att det är ett stabilt vårdföretag som anlitas. Det ligger ju i förmedlarens intresse att enbart ha samarbete med de assistansanordnare som kan erbjuda bra assistans.

Alltid gratis förmedling av assistanstjänster

Någon kostnad tas aldrig ut av förmedlande företag när anordnare jämförs. För brukaren är alltså tjänsten gratis. Istället är det anordnarna som betalar för att vara med och bli jämförd. På detta sätt får de nya kunder utan att själv behöva marknadsföra sig. Dessutom får de kunder som verkligen passar utifrån deras arbetssätt och den hjälp de kan erbjuda. (Fakta är från Assistansförmedling.se och en artikel om assistans i Bohuslän – men det gäller oavsett vilken förmedlare eller län som väljs)

Vad skiljer mellan olika förmedlare?

  • Lokalt eller nationellt
    Assistansförmedlig.se som nämns ovan är ett nationellt företag som finns i 230 kommuner. Det finns ingen direkt fördel eller nackdel med att förmedlaren finns över hela Sverige. Däremot kan det finnas fördel att de inte är allt för lokalt förankrade utan även har samarbeten med assistansanordnare i flera län i närheten.
  • Antalet assistansanordnare de samarbetar med
    Det viktiga är att förmedlaren har samarbete med många olika assistansanordnare. Det är grunden för att jämförelsen ska bli relevant som möjligt och att du som brukare kan hitta ett passande bolag.
  • Tjänster som erbjuds
    Byte av assistansanordnare, val för första gången eller hjälp vid juridiska frågor. Det är de tre tjänsterna som främst erbjuds.