Internätet

Så fungerar en assistansförmedling

Så fungerar en assistansförmedling

Svårt att hitta rätt assistansbolag eller kanske vet du inte ens hur du ska börja leta? I Bohuslän finns mycket att välja bland och därför kan det vara både klokt och skönt att anlita en assistansförmedling. Denna kan ge dig oberoende hjälp i jakten på det rätta assistansbolaget men även med en rad andra saker.

En assistansförmedling kan hjälpa dig att hitta rätt bolag i Bohuslän

Valet av assistansbolag är allt annat än enkelt, speciellt när det finns så mycket att välja på. För den som har sitt sökområde inom Bohuslän gäller inget undantag. Det finns många assistansbolag att jämföra – ett arbete som man slipper göra själv genom att anlita just en assistansförmedling.

Förmedlingens jobb är att utifrån kundens egna behov och önskemål jämföra flera aktörer. Det kan vara sådana som är verksamma i Bohuslän men även utanför, eftersom många företag i branschen arbetar över mycket stora områden eller till och med rikstäckande. Däremot kan man såklart välja att begränsa området om man föredrar att ha närhet till det företag som ska verkställa ens insatser.

Varje matchning med olika företag sker alltså utifrån egna önskemål och krav. Dom som inte lever upp till dessa kommer automatiskt att sållas bort och det blir i slutändan lättare att välja. När några intressanta företag återstår är det ett bra läge att ta kontakt med dessa för att skapa sig en känsla. Det får man också hjälp med om man vill, och det slutgiltiga valet gör man naturligtvis efter eget tycke och smak.

Andra tjänster

En assistansförmedling kan dock inte bara hjälpa till med att hitta rätt assistansbolag, utan har också flera andra tjänster. Ett exempel är om man av någon anledning känner att man vill byta från ett bolag till ett annat, men tycker att processen känns jobbig. Vill man inte säga upp sitt nuvarande avtal själv kan man få hjälp med det, för att sedan hitta ett nytt bolag att anlita.

Även följande tjänster finns att hitta hos en assistansförmedling:

  • Rådgivning
  • Ansöka om personlig assistans

En assistansförmedling arbetar helt oberoende och kommer inte att rekommendera dom assistansbolag som dom själva föredrar. I sökningen får många aktörer i Bohuslän en chans, förutsätt att dom lever upp till just dina krav och önskemål.