Internätet

Tre sätt att få länkar

Tre sätt att få länkar

Länkbygge är en viktig del av vilken sökoptimering som helst, och också det som många anser vara den största utmaningen när det gäller SEO överlag. Samtidigt kan inte en sida ranka endast med hjälp av bra inlänkar. Om inte onpage-optimeringen är bra kommer du sannolikt inte att ranka så högt som du hade kunnat göra, oavsett hur många kvalitativa inlänkar du har.

Att få länkar med hög kvalitet är dock inte alltid särskilt lätt. Om det är lätt, ja, då får man också räkna med att betala lite. Som tur är finns det flera tillvägagångssätt att använda sig när man ute på länkjakt. För info om sökoptimering och länkar, besök hittaminsida.se

Skaffa en länkvän

Att ha en länkvän är ett bra att sätt att få en ny inlänk till din sida. Det förutsätter dock att du redan har en sida som en potentiell länkvän är intresserad av, och att du hittar en länkvän så nära din egen nisch som möjligt. Relevans är överlag viktigt och värderas väldigt högt av Google och andra sökmotorer. Har du till exempel en sida inom lån, är det också helst en länkvän inom du lån du vill ha. Med det sagt är givetvis inte inlänkar från sidor om andra ämnen värdelösa.

Köp länkar

Egentligen samma som ovanstående, men med skillnaden att du betalar med pengar istället för en utlänk från dig egen sida. Precis som med ett vanligt länkbyte gäller det också att ha koll på relevansen.

Hur mycket en länk kostar kan variera en hel del. Hur många inlänkar sidan du vill ha en länk ifrån har, samt hur trovärdig den bedöms vara, är två faktorer. När du köper en länk får du dessutom ibland alternativet att få en artikel där länken är placerad. Givetvis kostar detta lite extra.

Gästblogga

Att gästblogga är ett populärt sätt att skaffa länkar som pekar mot sin egen sajt. Även här är det givetvis viktigt att ha relevansen i åtanke. Ju mer relevant bloggen är till ditt ämne, desto mer skjuts i rankingen kan du också räkna med. Det här är såklart inte helt svart eller vitt. Har du till exempel en sida inom träning, skulle en länk från SVT ändå vara mer värd än en länk från en svag träningsblogg.