Internätet

Webbdesigner – framtidens jobb

Webbdesigner – framtidens jobb

Internetet har tagit hela världen med storm och det är få saker som inte etablerat sig online. Idag finns nästan allt på internet. Många menar att internetet är framtiden och de har med största sannolikheten rätt. I takt med internetets utveckling så har en helt ny bransch skapats: IT. Idag finns det oändligt många jobb som kretsar kring internet och alla dess olika funktioner. Ett av dessa jobb är webbdesigner, ett av de mest grundläggande jobben inom IT men även ett av de viktigaste. En webbdesigner skapar hemsidorna och internetet består i princip av dessa. Webbdesigner är ett av framtidens jobb och här förklarar vi hur man blir det och vilka jobbmöjligheter man har.

Utbildning

Man kan naturligtvis lära sig på egen hand hur man designar webbsidor. Det finns otroligt mycket material och information på internet som hjälper dig bli en riktig bra amatör. Det finns även kurser man kan gå i på olika folkhögskolor för att ta det på en liten högre nivå. Om du dock vill bli proffs och jobba med webbdesign (inte bara genom free-lance) så kan man även studera webbdesign på de flesta universiteten. I utbildningen ingår grafiska kurser om hur man rent estetiskt skapar en hemsida. Naturligtvis ingår också kurser i koder, olika program och verktyg som man använder vid webbdesign. Du får helt enkelt det bästa av två världar: Det konstnärliga och det från IT-världen.

Jobbmöjligheter

Webbdesigner är oerhört sökta i alla olika branscher. Oavsett om företag, myndighet eller politisk grupp så behöver de någon som kan hjälpa dem med att skapa deras hemsida. Man kan antingen jobba freelancer professionellt eller jobba för ett företag som säljer webbdesigns. De flesta stora företagen har även sina egna webbdesigners som enbart jobbar för dem och deras märke.

En bred karriär

Som webbdesigner har man fler möjligheter än att jobba med hemsidor. Eftersom man har en grafisk utbildning och kunskaper om IT finns det flera olika områden inom IT man kan vara verksam i. Webbdesigner kan till exempel även jobba inom utvecklingen av applikationer, en bransch som också ständigt utvecklas och där det finns stora möjligheter.

Arbetet som webbdesigner är både kreativt och tekniskt, en blandning som passar många. Branschen man jobbar i är modern och ungdomlig med massor av framtidsoptimism och entreprenörskap. Du som individ har enorma karriärmöjligheter i ett jobb som kommer att behövas långt in i framtiden och är i framkanten av utvecklingen av samhället.