Internätet

Vad är micro needling?

Vad är micro needling?

Det finns en hel del tekniker och behandlingar för att få yngre och friskare hy. Utbudet växer hela tiden, men det är långt ifrån alla som bevisat har effekt. I jakten på behandlingar för hud är micro needling vanligt att snubbla över. Detta är en teknik som varit känd i snart 30 år. Dermaroller och andra alternativa redskap kan användas för att göra dessa behandlingar hemmavid. Någonting som allt fler börjat testa med bra resultat!

Bland de många fördelar som kan nämnas om micro needling finns dessa:

  • Alla hudtyper kan behandlas
  • Oavsett ålder är micro needling effektivt för många
  • Även på tunn eller skadad hus fungerar micro needling
  • Effektivt mot celluliter
  • Dämpar bristningar visuellt
  • Kan utföras även hemma

När man använder dermaroller eller annan skinroller för micro needling, är det fråga om att rulla huden med en tunn spole. Det kan påminna om när man rullar över kläder för att få bort noppor. Spolen som används för huden består av tunna nålar som får igång läkning av huden. Effekten kommer ofta relativt snabbt och huden kan få kraftigt bättre lyster och spänst. Den som vill få riktigt bra effekt av sin micro needling kan med fördel kombinera behandlingen med en kräm rik av vitamin och mineraler. I och med de små skadorna som uppkommer från nålarna är det enklare för huden att ta upp dessa ämnen. I förlängningen ger det bra effekt och innebär snabbare visuell förbättring av hudens lyster och spänst.

Undvik microneedling

Det finns tillfällen då man bör avstå från hudbehandlingar och micro needling. Skulle du vara osäker på om du kan använda dessa produkter eller inte, är det alltid bra att rådfråga någon som vet! En hudläkare kan snabbt ge svar på frågor du kan tänkas ha. Riskgrupper som inte bör använda dessa tekniker är de som har en svår hudsjukdom, får kortison eller som nyligen opererats.

För större delen av invånarna är dock micro needling någonting som både är användbart och riskfritt. För mer information om microneedling och dermaroller är detta en bra webbsida.