Internätet

Beckhams tatueringar – På högerarmen

Beckhams tatueringar – På högerarmen

Att David Beckham har tatueringar vet nog de flesta. I november 2015 var det hela 42 stycken olika tatueringar som förädlade hans kropp. En del av dessa har han berättat för media vad de ska symbolisera – medan andra håller han hemligt vad de betyder. Bara på högerarmen finns 10 olika motiv.

 
Ett moln
Här finns än så länge ingen officiell förklaring till val av motiv
En ängel och texten ”Må de hata, blott de frukta” (fast på latin). Detta är ett citat från den mest kända romerska kejsaren – Ceasar.

 
”Pray for me”
Denna tatuering gjorde Beckham precis innan han skulle flytta till den amerikanska klubben LA-Galaxy. Tyckte han att han behövde böner för att klara av spel i klubben?

 
”Victoria and the Hummingbird”
är en självklar hyllning till hans fru Victoria.

 

”Perfectio in Spiritu”
är ännu en av de latinska fraser han valt. Att han är/var den perfekta fotbollsspelaren skulle nog många Beckham-fans säga.

 
”VII”
Även här tar han inspiration från romartiden. Detta är siffran för sju men även det nummer han hade på tröjan under den tid han spelade i det brittiska Premiere League laget Manchester United.

 
Ett kors
Detta ska vara en symbol för tempelriddare. Därmed ytterligare en historisk tillbakablick. Exakt vad han vill förmedla eller vad som är meningen med denna symbolik är däremot inte lika tydligt.

 
”VIII.V.MMVI”
Romerska siffrorna för det datum som David förlovade sig med Victoria. Översatt blir det den åttonde maj år 2006.

 
En ängel som är sorgsen/ledsen – Tatueringen genomfördes av Beckham efter att en kvinna hävdat att David varit otrogen mot sin fru med henne. Om denna ängel betyder att Beckham var ledsen för det som hänt är däremot inte lika tydligt. Det är inget han sagt offentligt. Två små keruber – Dessa ska symbolisera hans söner vid namn Romeo samt Brooklyn.