Internätet

Labyrint

Labyrint

Labyrint är ett tävlingsprogram för barn som utspelar sig i en uppbyggd äventyrsvärld. Ett lag bestående av tre barn får komma till Daidalos Labyrint och ska där försöka samla så många livspuckar som möjligt. Om de klarar av ett uppdrag bra kan barnen få många livspuckar men misslyckas de tas livspuckarna ifrån dem. Målet är att klara alla uppdrag och på slutet klara finalen utan att livspuckarna tar slut.

Daidalos och hans robotar

Daidalos är den rollfigur som barnen tävlar mot. Hans liv går ut på att uppfinna och skapa robotar. Flera av dessa har som mål att försöka stoppa barnen när de tar sig fram i labyrinten och försöker klara de utmaningar som Daidalos ger dem.

 
Minus
Detta är den första robot som han skapade. En robot med hjärna full med slajm och med ett synfält som gör att han kan se barnen var än de är. Roboten kan även förvandlas till ”Megaminus” och har då en extremt snabbt reaktionsförmåga.
Bulten
En stor och tjock robot som främst känns igen på att han somnar överallt. Kan somna snabbt men även vakna snabbt. Är konstruerad för att släcka de livspuckar som barnen samlar in.
Muttern
Precis som namnet avslöjar ser denna robot ut som en mutter. Den fiser när den inte är nöjd med tillvaron och förbränner sådant som inte längre ska få finnas kvar.
Krampus
Ser ut som en krabba men i stålkonstruktion. Kan även spinna nät av slime som därmed kan fånga barnen i dess framfart. Är framförallt stark – men ser och hör inte så bra.
Flip
En gullig liten robot som sitter inne hos Daidalos som ett slags husdjur. Försöker inte stoppa barnen utan är i hemlighet faktiskt på barnens sida.