Internätet

Sex saker du bör känna till innan du gör hårborttagning med laser

Sex saker du bör känna till innan du gör hårborttagning med laser

Sex saker du bör känna till innan du gör hårborttagning med laser

Hårborttagning med laser har blivit känt som ett effektivt sätt att slippa stubb och att behöva raka sig regelbundet. Innan man går till en klinik för att göra det, kan det löna sig att läsa på lite om vad som faktiskt gäller och hur det går till. Det är nämligen inte säkert att hårborttagning med laser är rätt för just dig.

Det må låta smärtsamt – men de flesta har inga problem

Det må låta som att det kan göra ont, men de flesta upplever inga större problem med just detta. Visserligen kan det svida till, men eftersom behandlingstillfällena inte är alltför långa, så är det något som de flesta kan uthärda. Det kan göra lite ondare på den tunnare huden vid exempelvis näsa, haka och tinningar.

Ha tålamod

Hårborttagning med laser är en process. Räkna inte med att få perfekta resultat efter det första besöket hos kliniken. För de flesta tar det ett antal veckor efter den första behandlingen innan någon skillnad märks, och ett par månader innan det slutgiltiga resultatet syns.

Undvik sol och värme

Kliniken kommer att ge dig all information du behöver kring detta – men det kan vara bra att känna till på förhand. När du gör dina behandlingar bör du undvika solen så gott det går. Har du en stark solbränna behöver du vänta på att den avtar innan behandlingen kan påbörjas.

Värmen från lasern finns kvar på din kropp i upp till ett dygn efter behandlingen. Det här innebär att du bör undvika gymmet, bastu samt varma bad och duschar under tiden efter ett besök hos kliniken.

Kan ha fler fördelar

Hårborttagning med laser kan göra mer gott än själva hårborttagningen. Till exempel kan det hjälpa den som har många inåtväxta hårstrån. Lasern kan reducera dessa och således minska irritation på huden. Behandlingen ”uppmuntrar” hårstråna att växa rakt.

Du kan behöva gå tillbaka för ytterligare behandlingstillfällen

De flesta uppger att omkring 90 procent av det behandlade områdets hår har försvunnit permanent. Samtidigt finns det saker som kan göra att håret växer tillbaka – hormoner kan till exempel orsaka det.

Du behöver raka dig innan du går dit

Innan du gör hårborttagning med laser behöver du raka dig, för att undvika eventuell irritation.

Vill du läsa vidare rekommenderar vi att besöka den här hemsidan.