Internätet

Spelunderhållning för familjen

Spelunderhållning för familjen

Uddevalla: Spel är synonymt med underhållning oavsett om det handlar om sällskapsspel, brädspel, gaming eller spel om pengar. Här hittar du familjeunderhållning i Uddevala med spel i fokus. Kom ihåg att vissa har åldersgräns.

UddeLanet

Har ni intresse för gaming? Att spela tillsammans med andra med samma intresse och detta i flera timmar i sträck? LAN förknippas främst med ungdomar och unga vuxna men det finns ingen övre åldersgräns. Genom att bli medlem i föreningen ges tillgång till en rad aktiviteter och LAN-tillfällen. På hemsidan och deras Facebook-kanal visas samtliga händelser som sker i Uddevalla kommun. Föreningen jobbar för att skapa en ”mötesplats för gamers”.

Bingo i staden Uddevalla

I likhet med de flesta bingohallar i Sverige så drivs bingoverksamheten av större idrottsföreningar i staden. Totalt är det 8 föreningar som står bakom bingohallen som har öppet alla dagar – året om. Även om bingohallen är populär under hela veckan så ökar besökarna i antal under helgerna. Med enkla instruktioner och datorskärmar istället för klassiska bingolappar är det lätt för att alla att förstå spelet och känna spänningen. Även bingo kan alltså vara familjeunderhållning under en helg eller vardagskväll.

Brädspel

”Fler lockas av brädspelsvärlden” är rubriken på en artikel i tidningen Bohusläningen. En artikel som publicerades för några år sedan och som lyfter fram det ökade intresset för olika brädspel. Ofta är det de digitala spelens framväxt som nämns men intresset för klassiska brädspel ökar också. I Uddevalla finns till och med en brädspelsbutik och när artikeln publicerades var det bland annat Talisman, Carcassonne och Risk som var populära hos dess kunder.

Många riktade spelbutiker håller regelbundet spelkvällar som bjuder in både nybörjare och spelexperter. De flesta väljer däremot att köpa hem ett spel för timmar av familjeunderhållning i hemmet. Ges möjlighet kan däremot arrangerade spelkvällar rekommenderas då man kan testa på nya spel, träffa andra med samma intresse och spela i inramning som är svår att skapa hemma. Tycker ni om att spela spel i familjen? Är det något som är veckans stora familjeunderhållning? Bingo, gaming och brädspel är tre alternativ för de som tycker om att spela tillsammans. Kom ihåg att kontrollera eventuell åldersgräns då det kan förekomma både i bingohallen och på spelkvällar. Se hemsidorna för mer information.