Internätet

Svenska krönikörer

Svenska krönikörer

Fredrik Virtanen, numera Karl Fredrik Ramqvist, är en före detta krönikör och journalist. Han född i Motala 1971 och utbildade sig så småningom i Fridhems folkhögskola i Svalöv. Därefter började han sin karriär som journalist, först hos Östgöta Correspondenten, även kallad Corren, vilket är en morgontidning som ges ut i Linköping och omnejd. Han lämnade Corren för en av de största svenska tidningarna, Aftonbladet, 1994.

Nöjesskribent, krönikör och talkshowhost

Fredrik Virtanen var länge känd som en underhållande skribent, oavsett om det kom till hans ledare, recensioner av diverse filmer eller betygsättning av konserter. Det ledde bland annat till att han fick en egen talkshow, Studio Virtanen, som började att sändas 2006 på TV8. Pratprogrammet hade flera välkända gäster, från Horace Engdahl till Thorsten Flinck, Fredrik Reinfeldt, Carolina Gynning, Håkan Hellström och många fler. Pratprogrammet gick bra och Fredrik Virtanen körde på i fem säsongen och två specialsäsonger innan han la skorna på hyllan år 2011. Därefter började han leda en talkshow i P4, Sveriges Radio. Återigen intervjuade han välkända svenska personer, exempelvis Ewa Fröling, Bodil Malmsten och även Stefan Löfven, bara några månader efter att han enhälligt valts till partiordförande för Socialdemokraterna.

Fredrik Virtanen som författare

Den välkända journalisten har inte bara skrivit för Aftonbladet och diverse andra tidningar. Han har även släppt flera egna böcker. Den allra första boken släpptes 2006 under namnet ”Olyckligt kär i ingen speciell”. Boken släpptes i samband med att Fredrik Virtanen bloggat för kampanjen ”Fimpa!”. Bloggen i sig handlade om hur Virtanen skulle sluta röka inför det stundande rökstoppet på krogarna, något som skulle börja 2006. Boken i sig blev fullständigt sågad av hans kollegor. En av de skribenter och författare som sågar boken är Crister Enander. När han tillfrågas vad det är som är så dåligt med boken svarar han att det är ”en massa självömkande om att han inte kan bli kär. Och så får läsaren veta att han dricker alldeles för mycket”.

Utöver bloggboken skrev han även en annan bok ”Kraschad” om hur en börskrasch kan påverka och förändra en person. Precis som den första boken är även denna bok tagen från hans liv och den här gången handlar det om hur han förlorade ungefär en miljon kronor på börsen. Även denna bok blir sågad, om än inte riktigt lika illa som den första boken.