Internätet

En guide till robotgräsklippare

En guide till robotgräsklippare

En guide till robotgräsklippare

Att ha en trevlig vacker gräsmatta är nyckel till en vacker trädgård och ett vackert hus. Tyvärr kan det vara mycket svårt att hitta tiden att klippa gräsmattan regelbundet och även om man kan hitta tiden så är det tid som man inte kan använda till att göra något roligare. Detta får de flesta svenskar att klippa gräsmattan alltför sällan. En gräsmatta blir dock mycket vackrare om den klipps ofta så att man bara behöver klippa av några få millimeter varje gång man klipper den.  Turligt nog finns det numera en lösning som låter dig njuta av en perfekt klippt gräsmatta utan att du behöver ta dig tid att klippa den varje dag. Den lösningen är robotgräsklipparen. Här guidar vi dig vad du behöver tänka på innan du köper en robotgräsklippare!

Hur är din gräsmatta?

Olika robotklippare är byggda för att klippa olika stora gräsmattor. Generellt kan man säga att billiga klippare ofta är designade för mindre gräsmattor med du ofta måste köpa en lite dyrare klippare om du vill att den skall klara av att klippa en stor gräsmatta. I vissa fall kan det vara bättre att köpa två villiga klippare istället för en dyrare. Det kan t.ex. vara fallet om man har en gräsmatta med flera nivåer. Olika robotgräsklippare är även olika bra på att klippa runt hinder såsom buskar och träd. Om du har en gräsmatta utan många hinder kan du ofta välja vilken klippare som helst men om du har en mer avancerad trädgård bör du välja en dyrare klippare som är bättre på att klippa runt hinder.

Styrning och drivning

Vissa robotklippare låter dig styra dem med en app från mobiltelefonen. Detta kan vara mycket praktiskt eftersom det t.ex. låter dig tidigarelägga dagens klippning om du skall ha gäster på kvällen. Det låter dig även kalla in robotklipparen till dess basstation innan du kommer hem så att du och eventuella gäster inte behöver styras av den.

Det finns även soldrivna robotgräsklippare. En soldriven robotklippare har många fördelar. Det är ett grönare alternativ. Du behöver inte dra ut el till den och den kostar inget i drift. Tyvärr så är utbudet av soldrivna klippare relativt litet och de som finns är dyrare än vad motsvarande klippare skulle vara utan solcellsdrift. Det är upp till dig att bestämma om du tycker det är värt att betala extra för att ha en soldriven robotklippare.

Det finns flertalet mycket bra robotgräsklippare att välja bland, när vi provat på har vi kommit fram till att robotgräsklippare från Techlinerobot visats sig vara bland de bästa på marknaden och kan därför varmt rekommenderas.