Internätet

Introduktion till hårtransplantation

Introduktion till hårtransplantation

Introduktion till hårtransplantation

Funderar du på att göra en hårtransplantation? Många väljer att resa till en klinik i Stockholm, där några av landets mest välrenommerade behandlare finns. Med det sagt, så finns det kliniker över hela landet som säkerligen kan ta sig an ditt uppdrag.

Klart är att valet av klinik gör skillnad. Vissa personer, som trots närhet till en klinik i Stockholm exempelvis, väljer att åka utomlands. Populära länder är bland annat Belgien och Turkiet – det sistnämnda kanske mest för det ekonomiska – och möjligheten att kombinera ingreppet med en semester och en period av vila.

Hårtransplantationer görs inte bara på huvudet. Det kanske är vanligast, men vissa önskar till exempel ett tjockare skägg, eller fylligare ögonbryn. Oavsett vilket område du väljer att behandla så är det en permanent lösning. Hos rätt klinik kan du räkna med att du blir nöjd – givet att dina förväntningar och önskemål faller inom ramen för vad som är möjligt att göra.

Hur funkar det?

Exakt hur en hårtransplantation utförs varierar. Går du till en klinik i Stockholm, är sannolikheten att de använder sig av FUE-metoden, som innebär att man flyttar varje hårsäck var för sig. Gör du ingreppet i Nordamerika är det mer sannolikt att transplantationen utförs genom FUT-metoden, eller STRIP-metoden, som den också kallas. Den sistnämnda är något mer riskfylld (även om det överlag är mycket säkert) och lämnar risk för ärr, men är billigare och går ofta snabbare. Som en klinik i Stockholm skriver på hårtransplantation.net, så finns det stora fördelar med FUE-metoden.

Kirurgen tar hår från ett område som är rikt på hår, och flyttar det dit du tycker att den befintliga hårväxten är bristfällig. Det hår som förflyttas är sådant hår som är kodat att vara hela livet ut. Ofta tar man från nacken, men det är inte ovanligt att man tar hår från andra delar av kroppen, däribland bröstet.

Konsultationen viktig

En genomgående konsultation är en viktig del av en hårtransplantation. Det är nu som kirurgen bildar sig en uppfattning kring dina behov och dina förväntningar. Du får reda på vad som är möjligt att göra och vad det kommer att kosta. Inför konsultationer det mycket viktigt att du funderar igenom ett antal frågor som du vill ha svar på – och att du berättar om dina funderingar. Detta så att kirurgen kan gå igenom de medicinska förutsättningarna just för ditt fall.