Internätet

Parterapi – På plats eller på distans?

Parterapi – På plats eller på distans?

När relationsproblemen blir stora kan parterapi vara en lösning för att inte relationen helt ska brytas upp. I Stockholm finns allt från kyrkor och psykologer till beteendevetare och kommunens samarbetssamtal att utnyttja. Det viktigaste är att man känner sig trygg och får ett gott bemötande. Men framförallt – att det blir av. För många är tidsbrist något som sätter käppar i hjulen. Trots att relationen behöver räddas tar man inte tid för vad som behövs. Känner du igen dig?

Välj parterapi nära där du bor

En lösning kan vara att välja att gå till en rådgivning i närheten där ni bor. I de flesta stadsdelar i Stockholm finns psykologer och kyrkor som erbjuder denna hjälp. Bor ni på Kungsholmen behöver ni alltså inte åka in till city eller annan stadsdel. Försök att primärt hitta en plats ni kan vara på dit bägge parter kan ta sig lätt. Kanske bor ni i centrala Stockholm men passerar Kungsholmen eller Hornstull på väg till och från jobbet. Går det att lösa med barnvakt eller kan ni sluta tidigare någon dag? Börja med att utgå från er situation gällande tider och plats. Därefter kan ni söka upp företag som erbjuder parterapi utifrån era behov. Allt för många söker upp företag som har parterapi i Stockholm och inser sedan att det ”omöjligt” att få till det i vardagspusslet.

Välj parterapi på distans

Det bästa brukar vara att träffas tillsammans med en samtalsledare men i vissa fall är webbterapi enda lösningen. Det kan exempelvis vara en lösning om du och partnern har skilda boenden och bor långt från varandra alternativt att det är omöjligt att komma ifrån i vardagen. Ett exempel kan nämnas från ett företag på just Kungsholmen som utöver att erbjuda parterapi i deras lokaler erbjuder webbterapi. Upplägget och terapiformen är lika även om allt sker via webbkamera. Fördelen är därmed flexibiliteten. Nu öppnas det upp möjlighet att gå på parterapi efter att barnen har somnat eller när du och din partner är på olika platser i Sverige. Nackdelen är däremot att ”närheten” försvinner. En beröring, en kram eller bara att få sitta tysta tillsammans i ett rum kan vara otroligt viktigt och det är något som försvinner när man väljer de digitala lösningarna.